Politika piškotkov

Pri EBS Consulting uporabljamo tehnologije, kot so piškotki in lokalni pomnilnik, da bi svoja spletna mesta naredili lažja za uporabo in da naše vsebine prikrojimo še bolj po vaši meri. Namen tega vodnika je, da kar se da jasno razloži, kaj so piškotki, namen piškotkov, ki se uporabljajo na EBS Consulting spletnih mestih, in navaja možnosti njihove uporabe ali izbrisa – če se tako odločite.

Kaj je piškotek? 

 Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov. Piškotek je majhna datoteka, ki shrani internetne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.  

 

Prednosti piškotkov 

 Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. 

 

Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni glavni piškotki, ki se uporabljajo na EBS Consulting spletnih mestih, s pojasnilom, kje se pojavljajo in kaj delajo.  

 

Upravljanje in brisanje piškotkov 

 Če želite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke, vključno z blokiranjem ali izbrisom piškotkov z EBS Consulting spletnih mest (ali katerihkoli drugih spletnih mest), lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika.  

 

Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da bodisi sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali vas vsakič opozori, da stran želi shraniti piškotek. Prav tako preprosto je izbrisati piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.  

 

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete spodaj navedene povezave, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov.  

 

Katere vrste piškotkov uporabljamo 

Vrste piškotkov, ki jih uporablja spletno mesto, namen, za katerega se uporabljajo različni piškotki, njihov izdajatelj in obdobje hrambe osebnih podatkov, zbranih z uporabo določene vrste piškotkov, so navedeni v spodnji tabeli: 

 

Piškotek 

Namen piškotka 

Izdajatelj piškotka 

Obdobje hrambe zbranih osebnih podatkov 

_RequestVerificationToken

 

do poteka seje

 Omogoča varno oddajo obrazcev.

analytic_consent

 

1 leto

Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics.

analytic_consentNoPopUp

 

48 ur

Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics.

 

 

 

 

 

 

 

Onemogočanje piškotkov 

 Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. 

 

  • GOOGLE CHROME (več..) 
  • MOZILLA FIREFOX (več..) 
  • MICROSOFT INTERNET EXPLORER (več..) 
  • APPLE SAFARI (več..) 

 

Spremembe tega pravilnika o piškotkih 

  

EBS Consulting si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni te pogoje uporabe spletnega mesta. Spremenjena politika piškotkov ureja uporabo piškotkov od trenutka objave na spletnem mestu. 

  

Kontakt 

  

Če imate kakršno koli vprašanje, nas kontaktirajte po e-pošti na info@ebsconsulting.si 

  

  

 

© EBS Consulting (Februar 2021) 

Kontakt

EBS Consulting d.o.o.
Velika pot 15
5250 Solkan - Slovenia

+39 347 1919602
+386 40 331610
info@ebsconsulting.si

Sledite nam